Mette Borghus - Psykomotorisk Terapi

Psykomotorisk terapi

Print Friendly, PDF & Email

Psykomotorisk kropsterapi er en kombination af samtale, behandling og øvelser.
Behandlingen er en nænsom manuel muskel- og ledbehandlingsform, som foregår fuldt påklædt.
For det meste vil det være en helkropsbehandling, hvor der gives en slags massage/greb samt stræk.
Behandlingen er dybdeafspændende, beroliger nervesystemet og virker regulerende på hele dit system.
Blid berøring og afspænding frigiver hormonet oxytocin, så blodtrykket falder og niveauet af stresshormon sænkes. Læs mere om oxytocin, stress og afspænding.

Psykomotorisk behandling kan opleves som en slags meditativ tilstand: Du lander i kroppen, tankerne slipper og du kommer tilstede i nuet.
Kropsbevidstheden øges og sommetider kommer du i kontakt med følelser, som sidder gemt i musklerne. Er dette tilfældet, tager vi sammen hånd om det, der dukker op.
Når kropsbevidstheden øges bliver det også muligt at tage bedre vare på dig selv i hverdagen, fordi du bliver trænet i at mærke, når din krop siger fra – både over for fysisk og psykisk pres.

Sessionen starter altid med en samtale efterfulgt af behandling, fordi der er fokus på krops/psyke sammenhængen. Der kan gennem kropslige øvelser arbejdes med bl.a. grænser, grounding, centrering og afspænding. Vejledning af øvelser til rent fysiske problematikker, samt ergonomisk rådgivning er også en mulighed.

Behandlingen bygger på de principper, jeg er blevet undervist i på uddannelsen til psykomotorisk terapeut, som er professionbachelor i psykomotorik og afspænding.
Jeg vil også inddrage øvelser og teknikker fra Bodynamic, som er et system, der bygger oven på psykomotorikken. Jeg er også uddannet krops- psykoterapeut inden for dette system.

Psykomotorisk behandling afhjælper stress, smerter, fysiske/psykiske spændinger, uro, angst, depression, søvnbesvær eller bare de udfordringer/problemstillinger du står med lige nu i livet.

Ud over de teoretiske værktøjer, er mit fokus at møde det menneske jeg står overfor med nærvær, tillid og tryghed.
kontakten i mødet er altid det vigtigste for mig.

 

Se priser her


Hvorfor virker en kropsbehandling smertelindrende?

En psykomotorisk kropsbehandling kan lindre smerter og spændinger.

  • Fjerner affaldsstoffer
    Behandlingen øger blodgennemstrømningen og fjerner hurtigt affaldsstoffer i spændte muskler og uelastisk bindevæv. Dette medfører hurtig lindring af ømhed og smerter.
  • Gør bindevæv smidigt
    Behandlingen påvirker bindevævet, så dette forlænges, strækkes og smidiggøres. Herved skabes der mere plads til blodgennemstrømningen og dermed færre spændinger og smerter.
  • Endorfiner
    Behandlingen udløser desuden endorfiner, som virker smertelindrende. Endorfinerne hæmmer hjernens evne til at opfatte smerter, hvorved smerterne mindskes eller helt forsvinder.
Mette Borghus – Psykomotorisk Terapi
Mette Borghus – Psykomotorisk Terapi

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen