Om mig

Print Friendly, PDF & Email

Læs mere om min faglige baggrund – mit CV            Læs mere om personlige anbefalinger

Hele mit liv har jeg interesseret mig for krop, psyke og ånd, og sammenhængen mellem disse.

Som barn gik jeg til alle de sportsgrene, der kunne prøves, og på den måde blev der lagt et solidt fundament for at mærke og undersøge min krop og dens muligheder

Min mor tog mig med på helsemesser og til kropsbehandlere, så det har for mig altid været naturligt at se mennesket, med krop, psyke og ånd, som en helhed.
Alt, hvad jeg har lavet gennem mit liv, har på en eller anden måde peget i denne retning.

Da jeg som ung skulle vælge uddannelse valgte jeg Den Fri Ungdomsuddannelse. Her gik jeg på Væksthøjskolen, hvor der blev arbejdet med kropsterapi, maleterapi, drømmetydning og astrologi.
Efterfølgende – mere kropsligt – jeg tog et år på Dansestudiet i Rosengade, gik på danselinjen på Byhøjskolen, og Gøglerskolen med masser af akrobatik.

Senere arbejdede jeg i Ganefryd Helsekost i nogle år og fik forskellige kurser i bl.a. homøopati.
Herefter gik der nogle år med børn, 3 stk. Jeg arbejdede i hjemmeplejen og uddannede mig til Social- og Sundhedshjælper, og fandt ud af, at jeg er god til at arbejde med mennesker.

Sideløbende deltog jeg gennem flere år i kurser med kropsterapi, – og jeg var solgt, da jeg oplevede på egen krop, hvor transformerende og belivende det er at tage udgangspunkt i kroppen. Efterhånden blev det mere og mere klart for mig, at det er kropsterapi, som er vejen jeg skal gå.
Jeg tog derfor en HF og efterfølgende uddannede jeg mig til Psykomotorisk Terapeut, dimittend 2018.

Jeg er glad for min uddannelse som Psykomotorisk Terapeut, og samtidig er jeg nysgerrig efter at skaffe mig mere viden og kunnen, i særdeleshed hvordan de psykologiske udfordringer vi har sætter sig i kroppen. Derfor startede jeg i 2019 på Bodynamics Krops-Psykoterapeut uddannelse, grundlagt af psykomotoriske terapeuter (dengang kaldet afspændingspædagoger).

Om Bodynamic
Bodynamic anskuer det sådan, at vi alle ønsker både samhørighed og værdighed. Igennem livet prøver vi at finde balancen mellem disse to.
I vores opvækst har vi alle måtte tilpasse os, så samhørighed og relation til omgivelserne forbliver intakt, samtidig med at vi bevarer vores værdighed.

Gennem vores opvækst gennemgår vi forskellige udviklingsstadier (Bodynamics “teori 7”).
Hvert stadie/alder har grundlæggende temaer, og hertil tilhørende (motorisk) udvikling af bestemte muskler og bevægelser.
Er der faser, hvor vi ikke bliver mødt optimalt, bliver vi fysisk formet efter disse, og udvikler bestemte karakterstrukturer og forsvarsmekanismer.
Dette sætter spor i kroppen og i musklerne, der enten bliver over- eller underspændte.
Læs mere om Bodynamic

Bodynamic underbygger min overbevisning om at krop, psyke og ånd hænger sammen, og indbyrdes påvirker hinanden.
Personligt er jeg overbevist om at relationen mellem mennesker er altafgørende for, om der kan findes en udvikling og heling sted. Fordi ”skaderne” er sket i (tidligere) relationer skal de også heles i en relation.
Derfor er relationen mellem teapeut og klient meget vigtig.
Er der ikke tillid i relationen, er det svært at have tiltro til den, som hjælper. Derfor lægger jeg vægt på at skabe tryghed, tillid og nærvær i mine behandlinger.

Jeg finder det vigtigt at se på de ressourcer, der altid er tilstede, og ved at få dem frem i lyset bliver det nemmere at arbejde med de udfordringer der måtte være.
Jeg tror på, at hvert menneske ved bedst selv, – men den viden kan være tilsløret og vi kan miste troen på os selv. Den viden, og tro på os selv, vil jeg gerne være med til at støtte op om, og her er kropsbevidstheden et fantastisk redskab til at mærke hvad der er rigtigt og forkert for den enkelte.
For kroppen husker alt, er altid med os og kroppen lyver ikke.

 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen