Hudsult ?

Print Friendly, PDF & Email

Berøring er livgivende, og mennesker i alle aldre har behov for at blive rørt ved.
Om det er en hånd på skulderen, et knus eller massage – berøringen har mange udtryk. Det vigtige er, at det er på en kærlig, omsorgsfuld, nærværende og anerkendende berøring.

Jævnlig fysisk berøring er altafgørende for vores fysiske såvel som psykiske trivsel.
Det er ikke bare dejligt, det har en afgørende effekt på vores sundhedstilstand.
Når vi bliver rørt ved sætter det nemlig gang i kemiske processer i krop og hjerne. Vi udskiller hormoner, og især oxytocin, som øger vores velvære og gode humør samt sænker vores stressniveau og aktiverer den del af nervesystemet, som har med ro og hvile at gøre. Rent fysisk kan man måle at puls og blodtryk falder og varme spreder sig i kroppen.

Bliver vi ikke rørt ved jævnligt får vi “hudsult”, som i første omgang fører til uro, rastløshed og måske søvnproblemer. På længere sigt kan det medføre stress, depression og en dyb følelse af ensomhed.

Psykomotorisk Kropsterapi er en blid behandlingsform, som netop kan udløse oxytocin. Behandlingen er med sine blide, beroligende og nærværende berøringer/massage med til at berolige kroppen, så den slapper af og falder til ro. Ro/hvile systemet aktiveres og oxytocin-udskillelsen begynder.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen