Bækkenbund og inkotinens og sex

Bækkenbund, inkontinens og sex

Print Friendly, PDF & Email

Bækkenbunden er “proppen i kroppen”. Bækkenbunden skal holde til hele den belastning, der hviler på overkroppen, samt alle løft, hop, nys og grin.
Bækkenbunden arbejder hele tiden. Er den velfungerende spænder den skiftevis op (ved belastning) og slipper. Der er dog altid en grundspænding – undtagen når vi ligger ned eller er på toilettet.

Bækkenbunden bliver ofte for slap. Dette sker som følge af hård fysisk træning, graviditet, overvægt, dårlige toiletvaner eller overgangsalderen.
En SLAP BÆKKENBUND kan resultere i inkontinens, nedfalden livmoder. dårlig kropsholdning og manglende følsomhed ved samleje.

Modsat, så kan en for stram eller SPÆNDT BÆKKENBUND også give problemer, med at holde på vandet, og umuliggøre eller besvære samleje.

Ved begge problemstillinger er der hjælp at hente. I første omgang via bækkenbundstræning, afspændingsøvelser og strækøvelser, og i sidste tilfælde (den spændte bækkenbund) via kropslig behandling, hvor der både arbejdes fysisk og med psykiske problemstillinger.

Det er også muligt at booke en Psykomotorisk Behandling med fokus på bækkenbunden. Dette vil jeg især anbefale hvis det drejer sig om en spændt bækkenbund.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen