Angst kropsterapi Mette Borghus

Angst er ikke farligt

Print Friendly, PDF & Email

ANGST
Angst er ikke farligt, men ubehageligt.
Angst er en naturlig og vigtig følelse, som dog kan tage overhånd. Hvis man lider af angst er der en tendens til at være i alarmberedskab – også når det ikke er nødvendigt. Man undervurderer sine egne evner og muligheder for at håndtere angsten.

FLUGT ELLER ACCEPT?
Det mest naturlige vil være at prøve at flygte fra (eller undgå) situationer, som forværrer eller fremkalder angsten. Det vil dog vedligeholde angsten.
Hvis man lærer at acceptere og udholde angsten i ubehagelige situationer, vil angsten mindskes og kan helt forsvinde.
Jo oftere man sætter sig i situationer, som man er bange for fremkalder angst, – jo hurtigere vil angsten forsvinde. Angsten forsvinder, når man erfarer at situationen ikke er reelt farligt, og at det ofte er ens tanker, som fremkalder angsten.
Tankerne omkring situationen vil styre vores følelser, som igen styrer vores kropslige reaktioner – som styrer vores adfærd. Kroppen, psyken, tanker og følelser hænger uløseligt sammen.
Derfor er det relevant at arbejde med denne sammenhæng.

SKAB RAMMER, SOM GIVER DIG RO
Udover at vores tanker kan fremkalde angst, så er det også vigtigt at skabe rammer, hvori man trives.
Disse rammer kan være at undgå stimulanser som alkohol, koffein (kaffe), ustabilt blodsukker, mv., men også noget helt konkret som overdrevet fysisk aktivitet. For eksempel kan hård styrketræning forværre angsten, hvis musklerne spænder op de samme steder, som ved et angstanfald. Det kan være gavnligt hvis man her skruer ned for vægten/intensiteten, så man ikke spænder så meget op i kroppen.

PSYKOMOTORISK KROPSTERAPI arbejder helhedsorienteret med samtale, kropsbehandling og øvelser, hvilket er meget effektivt for at få ro, både i kroppen og hovedet.
Psykomotorisk Kropsterapi vil være med til at afdække de forskellige steder man kan sætte ind. Dette kan spænde fra noget helt konkret fysisk til mere psykiske/tankemæssige ændringer.
Psykomotorisk Kropsterapi hjælper dig med at blive bevidst om hvilke tanker og følelser, der ligger bag angsten, og hvordan du bedst håndterer og mindsker angst.

 

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen